Advies nodig bij het kiezen van een Kassasysteem?

Pinapparaten en kassasystemen zijn er in verschillende soorten en maten. Vragen zoals: wat past het beste bij mijn situatie? Welke criteria moet ik in overweging nemen bij het kopen van een kassasysteem? Op deze pagina helpen we je met extra informatie en geven we advies over het gebruik ervan. Het kiezen van het juiste kassasysteem voor jouw bedrijf kan een belangrijke beslissing zijn. Hier zijn enkele adviezen om je te helpen bij het maken van een goede keuze:

Betaalautomaten

Bij het kopen van een pinapparaat kunnen er best wat vragen zijn. Waar moet je allemaal opletten? Met welke kosten moet ik rekening houden? Past de betaalautomaat bij mijn situatie? Kijk eens naar onze pinautomaat checklist

Kassasystemen

Hoe kies je een geschikt kassasysteem? Wat moet mijn kassasysteem allemaal kunnen? Hoe helpt het kassasysteem om de klantervaring te verbeteren? Kan het kassasysteem mobiel gebruikt worden? Wat is een kassakoppeling? Zijn er wettelijke vereisten waar het kassasysteem aan moet voldoen?

  • Vereisten en functionaliteit: 

Begin met het identificeren van de specifieke vereisten en functionaliteiten die je nodig hebt in een kassasysteem. Denk na over zaken als verkooppuntbeheer, inventarisbeheer, rapportage, integraties met andere systemen, en betalingsmogelijkheden. Maak een lijst van de essentiële functies die jouw bedrijf nodig heeft, zodat je gericht kunt zoeken naar een systeem dat aan die eisen voldoet.

  • Schaalbaarheid: 

Overweeg de toekomstige groei en uitbreidingsmogelijkheden van jouw bedrijf. Het kassasysteem dat je kiest, moet schaalbaar zijn en in staat zijn om mee te groeien met jouw bedrijfsbehoeften. Denk na over zaken als het toevoegen van extra kassa's, het openen van nieuwe locaties en het ondersteunen van een groter aantal transacties.

  • Gebruiksvriendelijkheid: 

Het kassasysteem moet gebruiksvriendelijk zijn, zowel voor jou als voor jouw medewerkers. Het moet intuïtief en gemakkelijk te begrijpen zijn, zodat het personeel snel kan leren werken met het systeem. Vermijd complexe systemen met overbodige functies die jouw medewerkers in de war kunnen brengen.

  • Betrouwbaarheid en ondersteuning: 

Kies voor een kassasysteem van een betrouwbare leverancier met een goede reputatie. Controleer beoordelingen en recensies van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid van het systeem en de klantenservice van de leverancier. Het is belangrijk om te weten dat je kunt rekenen op technische ondersteuning en regelmatige software-updates.

  • Beveiliging en naleving: 

Het beveiligen van de betalingsgegevens van jouw klanten moet een prioriteit zijn. Zorg ervoor dat het kassasysteem voldoet aan de vereisten voor gegevensbeveiliging en naleving van de wet- en regelgeving, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

  • Kosten: 

Vergelijk de kosten van verschillende kassasystemen en houd rekening met zowel de initiële investering als de terugkerende kosten, zoals licentiekosten, betalingsverwerkingskosten en onderhoudskosten. Zorg ervoor dat het systeem binnen jouw budget past en dat de waarde die het biedt in verhouding staat tot de kosten.

  • Demonstraties en proefperiodes: 

Vraag om demo's of proefperiodes van de kassasystemen die je overweegt. Dit stelt je in staat om de systemen in actie te zien en te beoordelen of ze aan jouw verwachtingen voldoen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Boekhoudpakketten

Voor onze kassasystemen zijn koppelingen beschikbaar met administratie pakketten zoals Exact online, Snelstart, Visma en meer, Geen handmatige invoer meer en u bespaart tijd! 

Webshopkoppeling

Onze kassasystemen kunnen onder andere gekoppeld worden met  de bekende webshopplatformen zoals Woocommerce en Shopify.

info@kassacompany.nl | 072-8448240 | Kamerlingh Onnesstraat 18 1821 BP Alkmaar