Waarom je niet bang hoeft te zijn om over te stappen op een cloud-based Point Of Sale systeem

28-10-2021

Alle bedrijven proberen de allernieuwste en meest fantastische producten en diensten aan te bieden. Dat is hoe ze de concurrentie een stap voor blijven. Maar zovelen vergeten om de verborgen infrastructuur waarvan hun bedrijf afhankelijk is te updaten.

Het gebeurt maar al te vaak dat winkels die hightech goederen verkopen een oud POS gebruiken en dat eersteklas horecabedrijven met een tweedeklas POS-leverancier werken.

Of dat bedrijfseigenaren hun klanten kortingen en speciale aanbiedingen geven, maar zelf veel te veel voor een POS betalen.

Wat kunnen we daaraan doen? Om te beginnen is het tijd om over te stappen op een cloud-based POS zoals ExtendaGO, makkelijk geïmplementeerd en snel binnen de hele organisatie uitgerold met gebruik van alleen een iPad.

Lijkt voor de hand liggend, nietwaar? Maar waarom doen zoveel mensen dat nog steeds niet? Helaas is dat maar al te vaak toe te schrijven aan absoluut irrationele zorgen. We zullen dit hieronder bewijzen door vijf zorgpunten met de realiteit te vergelijken, dus lees verde

Zorgpunt 1: Ik vind het te moeilijk om te begrijpen

Realiteit: Het is makkelijk. Een cloud-based POS-systeem kan in slechts 30 minuten worden ingesteld, zo makkelijk is het. Met een iPad plus een abonnement op ExtendaGO (dat begint met een gratis proefperiode van 30 dagen) kun je er in een handomdraai mee aan de slag. Het belangrijkste wat je moet begrijpen, is dat je het niet hoeft te begrijpen. Het werkt gewoon... Het is kant-en-klare, handige en krachtige software die "plug en play" is. Je schakelt het apparaat gewoon in en volgt de instructies. Bovendien kun je de software op je scherm makkelijk aan je persoonlijke voorkeuren aanpassen om in al je zakelijke behoeften te voorzien, of je nu een winkel of een horecabedrijf hebt. Probeer het en je zult het zelf zien. En hebben we de gratis proefperiode al genoemd?

Zorgpunt 2: Het is te tijdrovend en/of te duur

Duur is het zeker niet, hebben we je al over de 30 dagen gratis proefperiode verteld? Daarna kost één POS € 39 per maand, terwijl tot drie eenheden € 59 per maand kosten. En het legt ook geen beslag op je tijd. Integendeel, het bespaart jou en je collega's een zee van tijd. Je hebt al je voorraad op je scherm, al je verkoopcijfers binnen handbereik en je volledige kassaprocedure in eigen hand, dus je kunt je bedrijf vanaf elke willekeurige plek in je vestiging runnen. Vergeet tijdrovend, ga voor realtime. Realtime statistieken kunnen je verkopen met tot wel 40% verhogen, voor realtime succes. Bovendien besparen ze je een heleboel tijd omdat je op basis van je data snel inzichtelijke rapporten kunt genereren.

Zorgpunt 3: Het is te gecompliceerd om te onderhouden

Realiteit: Niet waar. Als je voor ExtendaGO gaat, verzorgen wij al het onderhoud voor jou. De software is cloud-based dus krijgt updates via de ether om het systeem actueel te houden en we brengen daar niets voor in rekening. Volgens ons kan dit jouw kosten met tot wel 60% verlagen. Bovendien is het systeem bijzonder schaalbaar en kan het helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Laat het onderhoud van onze software maar aan ons over, dan heb jij je handen vrij om je voorraad op het scherm bij te houden, de nauwkeurigheid daarvan te verbeteren en een teveel aan producten op voorraad tot een minimum te beperken. Je kunt dat zelfs verspreid over meerdere magazijnen en productlijnen bijhouden, met directe weergaven die je de meest recente informatie bieden.

Zorgpunt 4: Het is veel te veel gedoe om het te implementeren en uit te voeren

Realiteit: We begrijpen waarom dat voor jou een zorgpunt is, je wilt gewoon je bedrijf runnen en dat je collega's hun werk kunnen doen. Maar als je met een cloud-based POS-systeem zoals ExtendaGO aan de slag gaat, zul je zien dat het heel makkelijk te beheren is. Of je nu één medewerker hebt, of honderd, ze zullen het allemaal heel gauw onder de knie hebben. Met meer controle over je voorraad, het traject bij de kassa en het aanbieden van cadeaubonnen en loyaliteitsprogramma's voor je klanten, is jouw grootste zorgpunt hoe je al die extra winst uit bijkomende verkopen en verbeterde productiviteit op de winkelvloer gaat investeren, vooral wanneer je je realiseert hoe makkelijk het is om kosten te verlagen.

Realiteit: Een cloud-based POS-systeem zoals ExtendaGO biedt zoveel meer voordelen, dus geen excuses meer alsjeblieft. Hier zijn nog 10 andere positieve redenen om je te registreren:


  • Activeer opties voor bestellingen op afstand en Click & Collect om aan de behoeften van de consument te voldoen
  • Gebruik je cloud-based POS als een bemande kassa of een zelfscankassa via een Apple iPad
  • Bevorder naadloos winkelen, zodat je collega's meer tijd met klanten kunnen doorbrengen
  • Weg met die papieren bonnetjes, maak alles digitaal - dat is goed voor onze planeet
  • Pas je huidige voorraad aan op basis van realtime verkoopgegevens die je een veel duidelijker beeld geven
  • Vereenvoudig het beheer van retouren met een realtime beeld van wat er wordt teruggebracht
  • Controleer gegevens zoals je inkomsten per uur en het laatste aantal klanten in een handomdraai
  • Verplaats goederen gemakkelijk en probleemloos van de ene plek naar de andere en swipe om de verplaatsing vast te leggen
  • Creëer een chatkanaal in de winkel zodat collega's elkaar via de iPads berichten kunnen sturen
  • En hebben we de gratis proefperiode van 30 dagen al genoemd?

Kassasysteem

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en of demonstratie

Kassasysteem configurator

Wilt u een offerte voor een kassasysteem?