Stichting betrouwbare afrekensystemen

23-08-2021

ExtendaGO ontvangt kandidaat-keurmerk met Stichting Betrouwbare Afrekensystemen in relatie tot POS en Retail Cloud platform

Stockholm, Zweden, woensdag 18 augustus 2021 - ExtendaGO, een business unit die deel uitmaakt van het wereldwijde retailsoftwarebedrijf Extenda Retail, heeft het kandidaat-lidmaatschap en de erkenning van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen ontvangen. Het Keurmerk Betrouwbare Kassasystemen is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor Kassasystemen. In Nederland is bewust gekozen voor zelfregulering in de sector. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook voor eerlijke concurrentie en daarmee een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met Keurmerk biedt zekerheid op alle gebieden die van belang zijn voor een goed beheer en administratie, en daarmee voor de nettowinst van een organisatie, aangezien het kassasysteem het hart van het bedrijf is.

Sinds 2012 werken leveranciers van kassasystemen samen in de Stichting Reliable Checkout Systems om betere en betrouwbaardere kassasystemen te leveren. Verschillende partijen, waaronder de Belastingdienst, hebben de handen ineen geslagen om dit te realiseren. Het keurmerk is daarmee een publiek-privaat initiatief van de Belastingdienst en de sector. Een kassa die voldoet aan de normen van de Stichting krijgt het Keurmerk Betrouwbaar Kassasysteem. Het keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook voor eerlijke concurrentie en in het verlengde daarvan een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met Keurmerk registreert alle transacties op een betrouwbare manier, biedt bescherming tegen onbevoegd gebruik van gegevens en voldoet aan de bewaarplicht van 7 jaar.

De oplossingen die ExtendaGO biedt, zijn aangepast om veilig te zijn. Het POS- en Retail Cloud-platform van het bedrijf is geschikt voor elke retailsector en maakt, dankzij de cloudgebaseerdheid, eenvoudige installatie en snelle uitrol mogelijk voor retailklanten en partners. Met tientallen jaren ervaring is het platform van ExtendaGO zeer concurrerend en voegt het waarde toe aan elk bedrijf.

Henning Lieng, directeur van ExtendaGO, zegt: "Met het behalen van dit keurmerk verstevigen we onze expansie in heel Nederland, naast de Benelux. Het zijn spannende tijden voor ExtendaGO en alle teams die betrokken zijn bij de uitbreiding in heel Europa."

De retailoplossingen van ExtendaGO kunnen rechtstreeks door een retailer worden gebruikt, of als alternatief worden toegevoegd aan het go-to-market-portfolio van een reseller als de reseller deelneemt aan het ExtendaGO Ignite Partner-programma.

Om resellers en retailers in het snelle retaillandschap van vandaag te ondersteunen, biedt ExtendaGO doorlopende ondersteuning en assistentie, waardoor de cloudgebaseerde oplossingen van het bedrijf een unieke en waardetoevoegende aanwinst zijn voor zowel retailers als resellers.

Over Stichting Betrouwbare Afrekensystemen

Stichting Betrouwbare Afrekensystemen is een initiatief van producenten, leveranciers en wederverkopers van betaalsystemen. Dit hebben zij gerealiseerd met steun van ECP en in samenwerking met de Belastingdienst. Het doel van de Stichting is een correcte naleving van fiscale verplichtingen te bevorderen en tegelijkertijd de administratieve lasten voor ondernemers te verminderen en hen daarmee te ontlasten.

Lees meer op www.keurmerkafrekensystemen.nl

Stichting Betrouwbare Afrekensystemen

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en of demonstratie

Kassasysteem configurator

Wilt u een offerte voor een kassasysteem?