Een nieuwe kassa, punten om rekening mee te houden

30-11-2020

Het belangrijk om uw wensen op een rijtje te zetten. Bepaal op grond van welke wensen u een kassa gaat kiezen. Hierbij moeten we onderscheid maken tussen hardware en software, in deze blog zullen we ons beperken tot de software. 

1. Het budget van een kassasysteem

Voor de hand liggend, maar zeker een belangrijk onderdeel. Wellicht lastig als eerste te bepalen, omdat de andere criteria meer inzicht geven in al uw wensen. Daarnaast worden kassasystemen met hardware en software in samenhang verkocht. Het budget kan verschillen per pakket wat u aanschaft, we gaan samen kijken wat bij uw wensen past. 

2. Voorraad

Wilt u de voorraad bijhouden in uw winkel, dan zal de kassa daar ook geschikt voor moeten zijn. De wat oudere, simpele kassa's maken vaak gebruik van groepen, waar geen voorraad wordt bijgehouden. De nieuwe kassa's beschikken wel over een voorraadbeheersysteem. Mocht u graag uw voorraad willen bijhouden, realiseert u zich dan dat een systeem van barcodes al snel gewenst is. De reden is dat dan elk artikel eenvoudig gescand kan worden met een barcodescanner en de kans op fouten minimaal is. Heeft u weinig producten, dan kunt u de producten nog wel eens kwijt op uw scherm. 

3. Product beheer

Dit onderdeel kost u vaak zeer veel tijd. Nieuwe producten dienen te worden toegevoegd aan de kassa. Bekijk goed hoe makkelijk u een nieuw product kunt aanmaken, en of er mogelijkheden zijn tot het maken van een koppeling via EDI of het kunnen doen van een import via een xls of csv bestand. Dit geldt zeker voor u als u een bedrijf hebt met veel producten. Als u relatief weinig producten voor de verkoop hebt staan, speelt tijd geen issue.

4. Functies

Het is belangrijk om te bepalen welke functies er op de kassa aanwezig dienen te zijn. Hierbij kan gedacht worden aan functies als kortingen, betalingsafhandelingen, cadeaubonnen. Hoe wilt u uw service aanbieden aan uw consumenten en zijn er nog bijzonderheden ten opzichte van anderen in uw sector?

5. Veiligheid

Hoe is de veiligheid van uw kassa geregeld. Dit is de veiligheid van het bedienen van het systeem. Is de kassa te blokkeren, zodat de kassalade niet makkelijk te openen is en natuurlijk ook de online-beveiliging. Dit is vooral belangrijk wanneer uw kassa en/of computer verbinding maakt met internet. Hoe is het kassasysteem beveiligd, hoe wordt data overgestuurd en van welk besturingssysteem wordt gebruik gemaakt. Dit zijn allemaal zaken die we graag met u bespreken en hoe we deze issues oplossen. Veiligheid staat immers altijd voorop.

6. Updates

Het is goed om bij de beslissing voor een nieuwe kassa ook te denken aan de ondersteuning van updates. Updates worden vaak gedaan voor meer veiligheid, nieuwe functionaliteiten, enzovoort. Bekijk bij de aanschaf hoe vaak u de beschikking krijgt over updates en of u hier extra voor moet betalen.

7. Meerdere vestigingen en/of kassa's

Een belangrijke keuze bij het kassasysteem is de mogelijkheid tot uitbreiding, maar ook voor krimp. Waarschijnlijk zit u vol ambitie en denkt u groot, toch is het fijn als er mogelijkheden zijn tot flexibiliteit. Hoe wordt hier voor betaald en hoe zit het met de synchronisatie tussen de verschillende kassa's. Bekijk of hier speciale modules voor aangeschaft dienen te worden of dat dit standaard aanwezig is. Wees dus reëel en kijk wat op dit moment de beste optie is voor u en uw bedrijf.

8. Support

KassaCompany staat uiteraard altijd voor u klaar, er is een makkelijke communicatie op verschillende fronten. Is er een probleem of heeft u een tof idee, dan helpen wij u daar graag mee. Support op het hoogste niveau vinden wij namelijk meer dan normaal.

9. Nieuwe functionaliteit, de gedachte over de toekomst.

Met wat voor bedrijf doet u zaken. Wat is de structuur, visie en toegankelijkheid. Zijn er mogelijkheden tot innovatie en nieuwe functionaliteiten. Er kan gedacht worden aan nieuwe betaalmodules, bonnen verzenden per e-mail of bijvoorbeeld het ophalen van een bestelling in de winkel. Hoe is de kassa hiervoor ingericht. Kunt u hier als retail-ondernemer ook suggesties aandragen, meedenken en meedoen. Wij zijn namelijk altijd bezig met innovatie en kijken samen met u naar de toekomst!

Kassasysteem met webshop?

Ook dit is uiteraard mogelijk, in de steeds digitaler wordende wereld is de kans groot dat een webshop ook handig kan zijn. Een kassasysteem gecombineerd met webshop is ook mogelijk. Alles wat in uw winkel wordt verkocht en online komt samen binnen in één zelfde systeem. Zo heeft u uw bestellingen en orders bij elkaar en geeft dat meer rust.

Uw webshop beheer heeft u zelf in de hand en kan helemaal naar eigen wens gemaakt worden. Samen met u werken we naar een optimale werkflow, met de combinatie e-commerce en kassasysteem geloven wij dat u het meeste uit uw bedrijf kunt halen. Onze e-commerce systemen zijn altijd up-to-date en we streven ernaar om innovatief te blijven. Met onze verschillende integraties is er veel mogelijk op uw webshop.

De StoreContrl® Cloud kassasystemen zijn geavanceerd om een zo goed mogelijke prestatie te leveren, maar zijn uiteraard wel gebruikersvriendelijk en daardoor makkelijk in gebruik. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor meer informatie of maak gebruik van de kassasysteem configurator.

Nieuwe kassa?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en of demonstratie

Kassasysteem configurator

Wilt u een offerte voor een kassasysteem?

info@kassacompany.nl | 072-8448240 | Kamerlingh Onnesstraat 18 1821 BP Alkmaar