De Kracht van Next-Generation POS en mPOS in Retail: Meer dan Verkoopcijfers alleen

14-11-2023

De hedendaagse consument heeft hoge verwachtingen als het gaat om winkelervaringen. Snelheid, handigheid en personalisatie staan hoog op het verlanglijstje, en retailers die hierop inspelen, plukken daar de vruchten van. In een wereld waar klantloyaliteit en conversies de inzet zijn, vormen next-generation Point of Sale (POS) en Mobile Point of Sale (mPOS) oplossingen de sleutel tot succes.

De Impact op Verkoopcijfers

Recent onderzoek uit de Verenigde Staten voorspelt een indrukwekkende verkoopgroei van meer dan 146% voor retailers die succesvol mobiel betalen in de winkel integreren. Het onderzoek, uitgevoerd door Stratix in samenwerking met de IHL Group, benadrukt het belang van een positieve klantervaring en de rol van betrouwbare partners bij het implementeren van mPOS.

In 2017 behaalden retailers die mPOS met succes inzetten een gemiddelde omzetstijging van 24%, vergeleken met hun tegenhangers die dat niet deden. Zelfs winkels die eerder met een vlakke of afnemende groei kampten, zagen na de implementatie van mobiele POS een indrukwekkende omzetstijging van 100%, met een voorspelde extra groei van 47%.

Het Einde van Traditionele Kassa's

Na de vervanging van kaarten en camera's is het nu de beurt aan traditionele kassa's om plaats te maken voor de evoluerende wereld van mobiele POS-oplossingen. Deze technologische verschuiving stelt retailers in staat om producten zowel online als offline aan te bieden, inclusief volledige boekhouding en voorraadbeheer. Hierdoor kunnen werknemers zich richten op persoonlijke service, wat de klantenbetrokkenheid verder vergroot.

Efficiëntieverbetering dankzij Mobile Sales

Mobile sales, mogelijk gemaakt door mPOS, biedt aanzienlijke voordelen voor het verbeteren van de efficiëntie in de retailomgeving. De schaalbaarheid, gegevensverzameling en de mogelijkheid om overal te verkopen zijn slechts enkele voordelen. Dankzij cloud-gebaseerde mPOS-systemen kunnen bedrijven moeiteloos nieuwe mobiele apparaten toevoegen of zelfs zonder problemen een nieuwe winkel opzetten.

De compacte mPOS-apparaten slaan waardevolle gegevenspunten op, zoals realtime rapportage over inventarisstatus, aanvulling en productbeschikbaarheid. Via de cloud zijn deze gegevens toegankelijk, waardoor rapportages en bedrijfsresultaten overal beschikbaar zijn voor degenen met de juiste toegangsrechten.

Conclusie

Voor retailers en ondernemers die willen voldoen aan de eisen van de hedendaagse consument en tegelijkertijd hun winstpotentieel willen optimaliseren, is de overstap naar next-generation POS- en mPOS-oplossingen onvermijdelijk. Het gaat niet alleen om het verhogen van verkoopcijfers, maar ook om het leveren van naadloze merkervaringen en het bouwen van duurzame klantrelaties. De tijd van traditionele kassa's is voorbij; de toekomst van retail ligt in de handen van innovatieve en efficiënte technologieën zoals mPOS.

POS en mPOS in Retail

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en of demonstratie

Kassasysteem configurator

Wilt u een offerte voor een kassasysteem?