Ontgrendel Retailsucces: 7 Voordelen van een Mobiele Kassa

22-02-2024

Het consumentengedrag evolueert voortdurend, met de opkomst van online winkelen, de vraag naar gepersonaliseerde winkelervaringen en de groeiende behoefte aan gemak en snelheid. Retailers moeten zich aanpassen aan deze veranderingen om relevant te blijven en klanten te behouden. Een mobiele kassa biedt retailers flexibiliteit, efficiëntie en een verbeterde klantenservice, waardoor ze kunnen inspelen op veranderende behoeften en het verkoopproces vereenvoudigen.

Voordelen van een mobiele kassa:

1. Mobiliteit:
Met een mobiele kassa kun je als retailer transacties verwerken en betalingen accepteren waar je ook bent. Dit biedt flexibiliteit en mobiliteit in de verkoopomgeving, of het nu in de winkel, op beurzen, op evenementen of zelfs buiten is. Het stelt je in staat om klanten direct van dienst te zijn, waardoor de klanttevredenheid wordt verbeterd.

2. Efficiëntie:
De operationele efficiëntie wordt verhoogd door het verwerken van transacties sneller en gemakkelijker te maken. Retailmedewerkers kunnen klanten helpen en direct afrekenen zonder dat ze naar een vaste kassa hoeven te gaan. Dit vermindert wachttijden en verbetert de algehele winkelervaring.

3. Klantenservice:
Winkelmedewerkers kunnen direct met klanten communiceren, hen helpen bij het vinden van producten, vragen beantwoorden en betalingen afhandelen. Dit zorgt voor een persoonlijkere en meer betrokken klantenservice, wat kan leiden tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

4. Upselling:
Met een mobiele kassa kun je als retailer aanvullende verkoopmogelijkheden benutten. Medewerkers kunnen productaanbevelingen doen, aanvullende producten of accessoires voorstellen en upselling of cross-selling stimuleren tijdens het afrekenproces. Dit kan resulteren in een hogere gemiddelde besteding per klant.

5. Voorraad:
De ActaSmart is geïntegreerd met voorraadbeheersystemen, waardoor real-time inzicht in de beschikbare voorraad mogelijk is. Dit helpt retailers om de voorraadniveaus beter te beheren, voorraadtekorten te voorkomen en de algehele operationele efficiëntie te verbeteren.

6. Eenvoud:
Het biedt functies voor inventarisbeheer, ordertracking en rapportage, waardoor het beheer van je onderneming vereenvoudigd wordt. Hierdoor kun je gemakkelijk bijhouden welke producten het best verkopen, de voorraad bijhouden en inzicht krijgen in je bedrijfsprestaties.

7. Flexibiliteit:
Je kunt verschillende betalingsmogelijkheden accepteren, waaronder contant, creditcards, mobiele betalingen en digitale portemonnees. Dit biedt klanten meer flexibiliteit bij het afrekenen en vergroot de kans dat ze hun aankoop voltooien.

Wil je meer weten over hoe een mobiele kassa jouw bedrijf kan helpen groeien? Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan met een van onze experts. Zij vertellen je graag meer over de voordelen en mogelijkheden die een mobiele kassa biedt voor jouw retailonderneming.

Mobiele kassa

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en of demonstratie

Kassasysteem configurator

Wilt u een offerte voor een kassasysteem?