Kassasysteem kopen, huren of leasen?

28-05-2020

Als u binnen uw bedrijf te maken heeft met betalingen, dan kan het zijn dat u één of meerdere kassa's nodig heeft. Tegenwoordig zijn er zeer geavanceerde kassasystemen die werken met barcodes en die een uitgebreid scala aan functies bieden. Voordat u de investering terug kunt verdienen zal er dus eerst geïnvesteerd moeten worden. Wat is nu in uw situatie nu het beste: een kassa kopen of een kassa huren/leasen? 

Kassasysteem kopen
Kassasysteem kopen

Kassasysteem huren of kopen?

De voordelen en nadelen van een kassasysteem kopen.

Het overduidelijke voordeel van een kassa kopen boven een kassa huren is dat de kassa ook daadwerkelijk uw eigendom wordt. Daar kan ook direct een nadeel in schuilen, want indien u geen SLA contract afsluit zal indien er iets aan de hand is met de kassa u in veel gevallen zelf de kosten betalen die aan een eventuele reparatie verbonden zijn. U kunt hier voor een abonnement of een servicecontract (SLA) voor afsluiten.

De voordelen en nadelen van een kassasysteem huren

Net zo evident als het voordeel van een kassa kopen is dat de kassa uw eigendom wordt, is dat dit uiteraard niet het geval is bij een kassa huren. Maar in sommige gevallen heeft u misschien ook helemaal geen behoefte aan een kassa voor langere tijd. Een kassa huren kan bijvoorbeeld een ideale oplossing bieden als u bijvoorbeeld:

op een beurs staat en een tijdelijk kassasysteem nodig heeft;

het tijdelijk drukker heeft waardoor u een extra kassa nodig heeft.

Een kassa huren is dus vooral een ideale oplossing als u de kassa voor een kortere periode nodig heeft. Het voordeel is vaak ook dat de huur inclusief alle bijkomende zaken is. Geavanceerde opties en software worden doorgaans bijgeleverd, waardoor u direct de beschikking heeft over een kant-en-klaar systeem. Als u voor langere tijd een kassa nodig heeft kunt u beter denken aan een oplossing als een kassa kopen of een kassasysteem leasen.

Een oplossing op maat

De beslissing om een kassa te kopen of een kassa te huren hangt dus geheel af van de situatie waarin u zich bevindt. Kies altijd voor de oplossing die het beste bij uw bedrijf past en maak hierin dus een bewuste keuze. Om u te adviseren om de juiste keuze te maken kunt u contact met ons opnemen of maak gebruik van de kassasysteem configurator.

info@kassacompany.nl | 072-8448240 | Kamerlingh Onnesstraat 18 1821 BP Alkmaar

Bank: NL49 KNAB 0257 4784 42 | BTW nr.: NL002120692B50 | Kvk-nr.: 7197175