Wat moet ik weten over personeelskorting?

29-05-2020

Hoe kan ik meer korting geven aan de medewerker dan de maximale 20 procent, met een limiet tot vijfhonderd euro?  

Personeelskorting
Personeelskorting

Klantenkorting voor je personeel

Niet iedere korting die je aan je medewerker geeft wordt door de fiscus aangemerkt als personeelskorting. Er is pas sprake van personeelskorting, als de korting alleen voor de medewerker geldt en dus niet voor andere klanten. Het verschil mag onbelast maximaal 20 procent van de winkelprijs bedragen. De reguliere klantenkorting en de personeelskorting kunnen dus bij elkaar worden opgeteld.

Reguliere klantkorting

Denk daarbij dus aan je reguliere klantenkortingen of speciale kortingsacties. Het is ook mogelijk om speciale koopmomenten met korting te organiseren. Het gaat erom, dat een klant de korting ook kán krijgen op dat moment.

Werkkleding

Je kunt kleding uit de collectie onbelast ter beschikking stellen aan je winkelmedewerker. Deze kleding kun je uiteindelijk met een forse korting verkopen. INretail heeft afspraken gemaakt met de fiscus over de hoogte van de korting. Afhankelijk van de gebruiksduur in de winkel, kan deze oplopen van 30 tot 70 procent. Deze mag je toepassen naast de reguliere personeelskorting, zolang je aan de voorwaarden voldoet. De kleding wordt alleen in de winkel en niet privé gedragen. Moet een medewerker tussendoor even de winkel uit, dan kan dat natuurlijk. Uitgangspunt is, dat de kleding aan het einde van de werkdag in de winkel achterblijft. Zorg dus voor een plek waar de medewerker de kleding kan ophangen.

Belastingdienst

Houd je administratie op orde. De belastingdienst moet aan de hand van je administratie en de feiten, kunnen opmaken dat je voldoet aan de eisen voor het onbelast korting geven aan je mederwerker. Voor deze regeling moet duidelijk zijn hoe lang kleding in de winkel is gedragen en hoeveel korting je daarbij hebt toegepast.
Je stelt de kleding voor een bepaalde periode ter beschikking aan je medewerker, waarna deze tot koop overgaat. Dan pas is sprake van tweedehands goed, waarop de korting kan worden toegepast.

Benut alle ruimte

Als je aan het eind van het jaar nog ruimte hebt in de werkkostenregeling, dan kun je ook meer korting geven dan hierboven al staat. Als je de fiscale normen overschrijdt, is er belasting verschuldigd. Dan kun je deze voor rekening van de medewerker laten komen door een bedrag bij het loon op te tellen of er voor kiezen om deze volledig zelf te betalen.

Bron: Inretail

info@kassacompany.nl | 072-8448240 | Kamerlingh Onnesstraat 18 1821 BP Alkmaar