Het verschil tussen een POS, POS-systeem en een kassasysteem

01-04-2020

Met de wereldwijde komst van POS-systemen in de jaren '90 is het voor winkeliers een stuk gemakkelijker geworden om te ondernemen. De nieuwe technologie is zo gebruiksvriendelijk dat iedereen er snel mee leert werken. Maar voor het grote publiek is er wat verwarring rond de terminologie. Wat is nu een POS? En wat is het verschil tussen een POS, POS systeem en een kassasysteem.

Wat betekend POS?

Een POS of ook wel point of sale betekent in het algemeen de plek waar de verkoop plaatsvindt, dit kan de gehele winkel zijn. Een point-of-sale betekent voor de winkelier meestal de plek rondom de kassa of toonbank waar er wordt afgerekend. Point of sale wordt om die reden ook wel point of purchase genoemd.

Wat is een POS-systeem?

Een POS systeem of een point of sale systeem is een term die gebruikt wordt om een systeem of een software te omschrijven die winkeliers ondersteuning biedt bij verkoop, voorraadbeheer, analyses, rapportage en het managen van werknemers. Meestal bestaat een POS Systeem uit een computer met daarop POS software, een bonnenprinter, een barcodescanner, pinapparaat

Wat is een kassasysteem?

Een kassasysteem is ook wel een vrije vertaling van een POS-systeem. Maar eigenlijk doet de naam 'kassa' het systeem te kort. Een kassa is om af te rekenen, maar een POS-systeem of kassasysteem toont ook klantgegevens, verkoopstatistieken en voorraadinformatie. De term 'kassa' dekt de lading niet. Maar uiteraard kunt u met zowel een POS-systeem of kassasysteem gewoon afrekenen. Ongeacht of dit met content geld, pinpas, credit card is. Een POS of kassasysteem is een kassa gecombineerd met krachtige marketingtools, een geïntegreerd CRM-systeem, uitgebreide voorraadbeheer mogelijkheden en bevat een solide rapportage.

info@kassacompany.nl | 072-8448240 | Kamerlingh Onnesstraat 18 1821 BP Alkmaar

Bank: NL49 KNAB 0257 4784 42 | BTW nr.: NL002120692B50 | Kvk-nr.: 7197175