Verhoog de efficiëntie van uw bedrijf met een kassa-pin koppeling

Ontdek de voordelen van een geïntegreerde kassa-pin koppeling voor uw bedrijf. Met onze oplossing kunt u moeiteloos uw kassasysteem verbinden met uw pinapparaat, waardoor u tijd bespaart en de foutmarge vermindert. Krijg realtime inzicht in uw transacties en vereenvoudig uw boekhouding. Profiteer van een naadloze betalingservaring voor zowel uw medewerkers als klanten. Ontdek vandaag nog hoe onze kassa-pin koppeling uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Type kassa-pin koppelingen

Een pinautomaat hoeft niet gekoppeld te zijn aan een kassasysteem. Bij veel (met name kleinere) bedrijven zijn beide systemen niet aan elkaar gekoppeld. Het nadeel hiervan is dat het afrekenen meer tijd kost en dat de kans op fouten groter is, omdat het bonbedrag vanaf de kassa handmatig ingevoerd moet worden in de pinautomaat.

Bij KassaCompany maken we onderscheid tussen twee typen kassakoppelingen:

Eenvoudige kassakoppeling - ook wel twee staps-oplossing genoemd- bestaat uit een koppeling met de kassiersunit van de pinautomaat. Dankzij de koppeling wordt het te betalen bedrag vanuit de kassa direct doorgesluisd naar de kassiersunit zonder dat de caissière hier nog een bedrag hoeft in te vullen. Vanuit de kassiersunit wordt het bedrag vervolgens doorgesluisd naar de pinpad (het systeem waarin de klant zijn bankkaart steekt en waarop hij zijn pincode intoetst). Bij een storing van het kassasysteem heeft deze oplossing als voordeel dat het pinnen aan de kassa gewoon door kan gaan, omdat via invoeren van het bedrag op de kassiersunit het bedrag naar de pinpad doorgesluisd kan worden (in feite de situatie als er geen kassakoppeling is). Nadeel is dat men een extra handeling heeft bij betaling per pin aan de kassa (het doorsluizen van het bonbedrag naar de pinpad) en een extra transactie bon (kassabon) uit de kassiersunit wordt geprint.

Geavanceerde kassakoppeling betekent dat een geïntegreerde betaalautomaat een rechtstreekse verbinding met het kassasysteem heeft. Indien een betaling per pin wordt gedaan wordt het te betalen bedrag direct vanuit de kassa doorgesluisd naar de pinpad. Op de transactiebon worden ook de betaalgegevens van de klant vermeld en ook alle kassiersteksten worden via de kassa getoond. Bovendien wordt het journaal van betalingen via de kassa opgeslagen. Het belangrijkste nadeel van een geïntegreerde oplossing is dat bij een storing van het kassasysteem er geen pinbetalingen kunnen worden gedaan aan de toonbank.

Meer informatie nodig? neem contact met ons op.

info@kassacompany.nl | 072-8448240 | Kamerlingh Onnesstraat 18 1821 BP Alkmaar